In Drenthe is het altijd lente

Drenthe is een van de meest viervoetervriendelijke provincies, maar zeker ook een van de meest kindvriendelijke. Voor alle leeftijden is het goed toeven in deze groene provincie, voor de kleintjes is het er zelfs sprookjesachtig.

Meer dan 25 sprookjes

Berend Botje ging uit varen, met zijn scheepje naar Zuidlaren … Deze en andere klassieke sprookjes zijn uitgebeeld in het sprookjesbos, te vinden in de Sprookjeshof in Zuidlaren, maar ook de Smurfen, Nijntje en de eigen Boskoning hebben een plek in het magische kinderwoud.

Er zijn 25 sprookjes te bewonderen in het magische sprookjesbos. Heel geschikt voor kinderen tot 8 jaar. De verhalen worden verteld of gezongen na een druk op de knop, voor de kleintjes een prachtige belevenis.

Magisch toch?

Spelen spelen spelen

Na een bezoek aan het sprookjesbos kunnen de kinderen zich uitleven in de grote speeltuin, waar modern en nostalgisch is afgewisseld. Megaspringkussen, kabelbaan en klimvulkaan staan naast de familieschommel, een ritje met de trapauto van de Flintstones en de zweefmolen, de lachspiegels en niet te vergeten de water scooters.

Het Kabouter Klauter Kasteel is een 3 verdiepingen hoog kinderparadijs – hier mag de hond niet mee naar binnen. Viervoeters zijn welkom in het grote restaurant bij de ingang. En of het nog niet genoeg is, er is ook nog een dierenpark met herten, geiten, een ezel, alpaca’s en diverse vogels.

Groot nostalgisch restaurant

In de Sprookjeshof is zoveel te zien en te beleven dat je ’s avonds eigenlijk niet meer naar huis wilt. En als het zo uitkomt, hoeft dat ook niet want bij de Sprookjeshof is een groot gezellig nostalgisch Nederlands restaurant.

Deze viervoetervriendelijke toplocatie raden wij van harte aan. Een dagje uit gevoel is gegarandeerd en de hond gaat gezellig mee. Voor de laatste nieuwtjes gaat u naar de website van de Sprookjeshof. Parkeren is gratis en de sprookjes zijn het hele jaar te bewonderen.

attractiepark met hond Belgie bos buitenland cultuur en educatie dagje weg dagje weg hond mee denemarken dierenpark drenthe duitsland europa gelderland geschiedenis holterberg hond hondenblog hondenbungalow hond toegestaan Landal limburg luxemburg museum museumjaarkaart natuur nederland noord-holland openluchtmuseum met hond overijssel park pretpark met hond rcn speeltuin strand themapark met hond vakantie vakantiehuisje met hond vakantie met de hond Vakantiepark met hond viervoetervriendelijk wandelen met de hond wandelen met hond zomer zuid-holland πŸ•