winkel novalis hoeve texel

De zorgboerderij De Novalishoeve op loopafstand van camping Loodsmansduin in Den Hoorn is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Honden zijn natuurlijk welkom.

Heeft jouw stadshond wel eens een kip gezien of een koe in de wei zien rennen?

Voor stadskinderen een heerlijk dagje weg, een mooie kennismaking met het plattelandsleven.

De lente

We waren in de lente op Texel. Eind mei, begin juni. Je zag nog hier en daar tulpenvelden in prachtige kleuren. Voor ons was deze week echt even op adem komen, tempo tikkie terug en even helemaal ergens anders. Rust. Natuur. Lekker naar buiten.

Op de boerderij

We wonen middenin de stad, een boerderij zien we dus niet zo vaak, en eentje bezoeken, dat is vrij zeldzaam. Boerderij de Novalishoeve stond dus bovenaan ons verlanglijstje tijdens ons verblijf op Texel.

Het was een heerlijke dag. Veel geleerd, ontdekt en als bonus jonge dieren gezien, en ook geaaid. De kippen lopen vrij rond in de grote stal, hou je hond kort als hij een voorliefde voor kippen heeft!

De kip bleef zitten, tot we op 1 meter waren, toen stond ze op en 6 fluffy kuikentjes kwamen onder haar vandaan. Ze renden allemaal achter mama aan naar een veiliger plekje.

Kippen, katten, koeien, varkens

In de boerderij kun je kippen, katten, de boerderijhond, koeien en varkens ontmoeten. Buiten kun je in de kassen de diverse groentes en kruiden zien groeien en heel dicht bij de koeien in de wei komen. Het labyrint lopen is moeilijker dan je denkt!

Biologisch en vooral heel lekker

In het dagcafΓ© van de Novalishoeve kun je heerlijke koffie drinken, met taart erbij natuurlijk of een superlekker ijsje bestellen. Ook vind je diverse zelfgemaakte producten. Aanrader!

Lekkere wandeling

De zorgboerderij ligt op ongeveer een half uurtje lopen van de camping. De weg loopt via het dorp, onderweg kun je nog even boodschappen meenemen in de plaatselijke supermarkt.

Bezoek de website van de Novalishoeve voor meer informatie over alle activiteiten. Je kunt bij het koeien melken aanwezig zijn, en ook verse melk proeven!
Er is een ijsdemonstratie, een speurtocht voor de kinderen en de skelter fans kunnen lekker rondjes op het erf maken. In de stal hangt een touwslinger, dat is helemaal top!

Den Hoorn – mooi dorp

Gezellige terrasjes en mooie muurschilderingen, de authentieke huizen en uitleg over de historie achter de huizen maken de wandeling een feestje als je hierin interesse hebt.

Oldtimers

Toevallig kwam op de dag dat wij deze wandeling maakten een groep oldtimers voorbij, die deelnamen aan een oldtimers festival. Een lust voor het oog!

texel den hoorn

Lees hier over ons avontuur op Texel.

attractiepark met hond (12) cultuur en educatie (11) dagje weg hond mee (83) duitsland (8) hond toegestaan (20) Landal (9) museum (8) museumjaarkaart (8) natuur (14) noord-holland (11) pretpark met hond (11) speeltuin (34) strand (11) vakantie (12) viervoetervriendelijk (50) wandelen met de hond (8)

Advertentie