RCN Vakantiepark De Roggeberg: zeer viervoetervriendelijk

Onze video review

Vakantiepark De Roggeberg in Appelscha, Friesland

RCN De Roggeberg ligt bij het Friese plaatsje Appelscha. Twee uurtjes rijden van Amsterdam en Utrecht, slechts anderhalf uur van Arnhem of Enschede.

RCN De Roggeberg
RCN De Roggeberg, Alex en RCN hond Sammy
rcn appelscha onderweg

De reis ernaar toe is al een minivakantie. Weg uit de grote stad, en het landschap verandert in boerderijen, vergezichten en mooie wolkenluchten.


Aankomst op De Roggeberg

We kwamen redelijk vroeg aan en hadden alle tijd om het park te verkennen. Er is een grote parkeerplaats vlakbij de receptie, en voldoende plaatsen op een kleinere parkeerplaats voor mensen die niet zo goed ter been zijn.

De receptie zit in hetzelfde gebouw als het restaurant, en achterin vind je een winkeltje voor de vergeten boodschappen. De supermarkten in het dorp zijn tot 8 uur ’s avonds geopend, maar als je alleen koffie vergeten bent is de parkshop erg handig!
Bovendien kun je dagelijks een krantje halen en verse broodjes en croissantjes. En elke viervoeter krijgt een welkomstpakketje.

 • RCN-vakantiepark-de-Roggeberg-croissanterie
 • RCN De Roggeberg
 • RCN De Roggeberg
 • RCN De Roggeberg
 • RCN De Roggeberg
 • RCN De Roggeberg

Een huisje in het bos

We verbleven in een huisje in het bos, in het gedeelte van het park dat aan de andere kant van de weg ligt. Daar zouden we wel het hele jaar door kunnen wonen!

RCN De Roggeberg is echt super groot en heeft in de zomer zo’n 5000 gasten. En daar merk je niets van! Huisjes, trekkershutjes, yurts, campers, caravans, tenten, er is voor iedereen iets naar eigen smaak. En allemaal op eigen plekjes, veldjes en straatjes. Enorm veel bomen en groen.

RCN De Roggeberg hond mee op vakantie
meer dan 500 kampeerplaatsen en 43 accommodaties zijn viervoetervriendelijk

Vanuit onze bungalow kon je zo het bos inlopen. Heerlijk. Elke dag wakker worden met prachtige vogelconcerten, het was 100% genieten. De camping is aantrekkelijk voor alle leeftijden.

Rustige plekjes, gezellige drukte op het plein, fietsverhuur, jeu de boules of minigolf, speeltuinen, recreatieteam en natuurlijk diverse sporten en het zwembad voor de kleintjes.

Niet te vergeten het springkussen en de Spelletjes Boog. ‘Alarrrrum!’ ‘Allemaal van de vloer’. ‘Op de oneven getallen. ”Niet op groen.” Op de nummers hoger dan 5.’ Heel leuk!

 • RCN De Roggeberg hond mee op vakantie
 • RCN De Roggeberg hond mee op vakantie
 • RCN De Roggeberg hond mee op vakantie
 • RCN De Roggeberg hond mee op vakantie
 • RCN De Roggeberg hond mee op vakantie
 • RCN De Roggeberg hond mee op vakantie
 • RCN De Roggeberg hond mee op vakantie
 • RCN de Roggeberg

Het restaurant en het Kruimpelpad

Het restaurant op het park biedt een eenvoudige maar lekkere menukaart. Tot 8 uur ’s avonds kun je terecht voor een soepje, een salade maar ook een lekkere biefstuk. Als je met een groep van 10 mensen of meer bent, kun je zelf pizza’s bakken in de steenovens op het terras. We hebben heerlijk gegeten bij RCN De Roggeberg.

Voor jongere kinderen is er het Kruimelpad. Een echt avontuur dat je over het hele park brengt. Haal bij de recreatiebalie een speurtochtboekje en ga op zoek naar de palen met een blauwe vlag.

Je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt. Natuurlijk krijg je hulp bij de start van Alex Avontuur en zijn hond Sammy!

RCN honden in beeld!

Tijdens ons verblijf hebben we veel honden ontmoet, tijdens de dagjes weg in Themapark Slagharen bij voorbeeld, maar zeker ook in het dorp en op het park. Mikey heeft een eigen chalet op De Roggeberg, Roosje ging voor het eerst kamperen en parkhond Bijke is de hondenkoekjeskampioen.

Voor ons was het een heerlijke week, vooral omdat de natuur zo prachtig is, er is zoveel keuze om een topvakantie te hebben. Het park is behoorlijk groot, ligt naast het prachtige Drents-Friese wold en is een aanrader voor alle gezinnen met een hond die er even tussen uit willen, met name als je in een (drukke) stad woont.

Boek je verblijf hier. Ongestoord genieten doe je op RCN De Roggeberg.

Volg ons op Instagram

Dichtbij

4 gedachten over “RCN De Roggeberg in Appelscha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s