In het noordoostelijke deel van Overijssel, vlakbij de Duitse grens, ligt het pittoresque dorpje Ootmarsum.

Daar is het openluchtmuseum Ootmarsum gevestigd.

In het centrum van dit dorpje is de grootste zonnewijzer ter wereld te vinden. Ook een aantal goede restaurants. Het leven is goed in Ootmarsum, je vindt er veel galeries en gezellige terrassen.

  • openluchtm ootmarsum3

Heerlijk eten

Op de locatie is een groot restaurant dat zeer gastvrij is en prachtig ingericht. Je kunt er veel lokale lekkernijen eten.

De hele locatie is goed rolstoeltoegankelijk en zeer viervoetervriendelijk. Een dagje Ootmarsum geeft een echt vakantiegevoel – even helemaal ergens anders.

Boerenleven in Twente

Het boerenleven van vroeger in deze regio is uitgebreid in beeld in dit museum. Er zijn ook schapen, geiten en andere boerderijdieren.

Het is een overzichtelijk museum, dat niet al te groot is opgezet.

Heerlijke vakantieparken in Nederland, BelgiΓ« en Duitsland

Klik op Reisgezelschap Huisdier: JA en in Nederland
krijg je 221 resultaten bij Heerlijke huisjes.nl

Wandeling in het pittoreske dorp

Een bezoek aan openluchtmuseum Ootmarsum is goed te combineren met een wandeling in de omgeving.

  • ootmarsum
  • ootmarsum
  • ootmarsum
  • ootmarsum
  • ootmarsum

Op de website vind je veel informatie – voor activiteiten en nieuwtjes ga je naar de agenda: Agenda en voor de kinderen doe de Speurtocht – met een tablet op stap ga je 100 jaar terug in de tijd.

Museumjaarkaart

Met een museumjaarkaart is de entree gratis.

attractiepark met hond (12) Belgie (7) bos (6) buitenland (8) cultuur en educatie (11) dagje weg (5) dagje weg hond mee (84) denemarken (5) dierenpark (5) drenthe (6) duitsland (8) europa (4) gelderland (5) geschiedenis (6) holterberg (3) hond (4) hondenblog (5) hondenbungalow (3) hond toegestaan (21) Landal (9) limburg (7) luxemburg (3) museum (8) museumjaarkaart (8) natuur (14) nederland (8) noord-holland (11) openluchtmuseum met hond (7) overijssel (6) park (3) pretpark met hond (11) rcn (8) speeltuin (34) strand (11) themapark met hond (3) vakantie (13) vakantiehuisje met hond (6) vakantie met de hond (6) Vakantiepark met hond (5) viervoetervriendelijk (51) wandelen met de hond (9) wandelen met hond (5) zomer (3) zuid-holland (7) πŸ• (6)