Schiphol

Schiphol dagje weg hond mee

Uitzwaaien

Kom je iemand ophalen, of ga je uitzwaaien? Het staat nergens duidelijk aangegeven, maar alle hondenmensen weten het. Er staat nergens dat het niet mag.

En viervoeters horen nou eenmaal bij het welkomstcomitΓ©. Helemaal noodzakelijk bij de uitzwaaiservice.

Een dag naar Schiphol is een enorme belevenis voor kinderen, en de hond kun je gewoon meenemen. Zorg ervoor dat de viervoeter goed is uitgelaten en dat ie is aangelijnd en zich netjes gedraagt.

Schiphol dagje weg hond mee

Er is zoveel te zien en beleven op Schiphol

Je kunt er een uurtje vliegtuigspotten of een hele dag van maken. Voor de viervoeters wel zo leuk om het vlakbij gelegen Amsterdamse bos ook te bezoeken. Lukt dat niet, doe een rondje buiten de terminals.

Op Schiphol Plaza vind je veel winkels waar je heerlijk kunt shoppen met voldoende bankjes om even te zitten als je met de hond wacht.

glamping met hond

SPEURTOCHT

Voor de kinderen is er een speurtocht – geschikt voor kinderen die kunnen lezen – klik hier voor meer info over speurtocht Schiphol Plaza.

Op de website van Schiphol kun je alvast voorpret beleven met de kinderen, ga naar wat te doen voor kinderen op schiphol.

Panorama terras

Een dagje Schiphol is niet compleet zonder een bezoek aan de Fokker 100 op het Panoramaterras.

Op het Panoramaterras kun je vliegtuigen kijken, een magische ervaring voor de (jonge) kinderen, die nog niet eerder zo dichtbij een vliegtuig zijn geweest. Ook kun je in een vliegtuig – Fokker 100 – zitten en de cockpit bekijken, meldingen van de verkeerstoren horen, plaatsnemen in de originele stoelen en een kijkje nemen in het bagageruim. Speciaal voor kinderen zijn er vliegtuigweetjes en raadsels om op te lossen.

TIP – je kunt de dag zo duur of goedkoop houden als je zelf wilt. Er is veel horeca, maar je kunt natuurlijk ook zelf een picnic houden. Houdt wel rekening met parkeergeld, dat loopt snel op.

Niet elke hond is Schiphol fan

Een dagje Schiphol is niet iets waar je meteen aan denkt als je een dagje weg wil en je neemt je hond mee. Als gezin kun je toch een leuke dag beleven. Niet iedere hond is gewend aan drukte, veel geluid.

attractiepark met hond (12) Belgie (10) cultuur en educatie (12) dagje weg hond mee (90) duitsland (11) hond toegestaan (25) Landal (10) museum (9) natuur (22) nederland (10) noord-holland (11) openluchtmuseum met hond (9) pretpark met hond (12) speeltuin (34) strand (11) vakantie (16) viervoetervriendelijk (62)

abonneer op dagje weg hond mee