Het preHistorisch Dorp in Eindhoven mag je niet missen

Een dag terug in de tijd

In dit prehistorische dorp ga je terug naar de tijd van jagers en verzamelaars, de Romeinse tijd, de Vikingen en de Franken, en natuurlijk ook de Middeleeuwen. Je waant je helemaal in die tijd!

prehistorisch dorp eindhoven
Op het terras bij de herberg in het Prehistorisch Dorp in Eindhoven

Een dag terug in de tijd

Een dag terug in de tijd was de allereerste dagtrip dit jaar. Wat hebben we genoten! Het was een prachtige zomerse dag, alles mooi groen, zonnetje en de locatie zelf een heerlijke plek.

Rustig, lekker zen en veel te zien, leren en ontdekken. We hadden een speurtocht meegekregen waar we niet eens aan toe zijn gekomen.

Alle tijdgidsen vervullen met verve hun historische rol en zien er prachtig uit. Aan elk detail is gedacht en dat maakt de sfeerbeleving gewoon TOP.

Een ding is zeker, we moeten terug!

Een warm welkom bij de entree, met uitleg over de aanpassingen en alle activiteiten

Doordeweeks of in het weekend

Weekenden worden aangeraden omdat er dan meer tijdgidsen, wevers en andere historische figuren zijn, maar je kunt ook prima zelf met speurtochten – in een app – op pad.

Je vergeet de tijd en beleeft een heerlijk ontspannen dag. De herberg serveert heerlijke koffie en heeft naast ijsjes en patatjes, ook wat broodjes en ander lekkers.

In het gehele park staan hier en daar tijdkisten waarin je allerlei informatie kunt vinden, handig als de tijdgids druk in gesprek is.

prehistorisch dorp eindhoven
potje zwaardvechten in het Prehistorisch Dorp in Eindhoven

Activiteiten

Voor kinderen is het een dagje uit om niet te snel te vergeten. Naast Oudhollands speelgoed om mee te spelen kunnen ze boogschieten, het Blotevoetenpad uitproberen en natuurlijk even op het vlot en met mooi weer met de kano varen.

Fibula’s maken in de Romeinse tijd, speer werpen bij de Jagershut of gewoon een lekker potje zwaardvechten bij de adellijke hoeve.

Evenementen en thema weekenden

Op de website van het openluchtmuseum vind je de laatste informatie over bezoekmogelijkheden en diverse evenementen. Entree voor kinderen tot en met 3 jaar is gratis, en ook met een museumjaarkaart.

Op dit moment zijn er wat aanpassingen i.v.m. de corona maatregelen. Je kunt voor de ochtend of de middag een ticket reserveren. Gewoon speerafstand houden van elkaar, dan zit het goed.

Ontmoetingen

We hebben een tijdgids ontmoet uit de tijd van de Romeinen, een dame bij het vuur voor de adellijke hoeve in het Vikingengebied. En natuurlijk ook viervoeters!

Het Prehistorisch Dorp Eindhoven is een plek om regelmatig naar toe te gaan als je van tijdreizen houdt, vuurtje maken, zwaardvechten en gewoon lekker buiten spelen.

In het winkeltje kun je leuke souvenirs kopen, en ook de speurtocht ophalen voor 1 euro. Zorg dat je telefoon is opgeladen zodat je de app kunt downloaden en natuurlijk mooie foto’s kunt maken.

Parkeren en hondvriendelijk

Parkeren is gratis, en voor de hond staat vers water klaar.

VIERVOETERVRIENDELIJKE TOPDAG GARANTIE!

attractiepark met hond (12) buitenland (8) cultuur en educatie (11) dagje weg hond mee (83) duitsland (8) hond toegestaan (20) Landal (9) museum (8) museumjaarkaart (8) natuur (14) noord-holland (11) pretpark met hond (11) rcn (8) speeltuin (34) strand (11) vakantie (12) viervoetervriendelijk (50) wandelen met de hond (8)

Verder snuffelen

Advertentie