In Alphen aan de Rijn is een pareltje historie te vinden: Archeon.

Iedereen die meer wil weten van de Romeinse tijd, de IJzertijd of de prehistorie gaat hier een fantastische dag beleven.

Prachtig park

Het park is prachtig aangelegd, en als je houdt van een snufje geschiedenis is dit de place to be. Heerlijk wandelen met je viervoeter en je krijgt een automatisch vakantiegevoel door alles wat je ziet om je heen.

Roofvogelshow

We gaan er regelmatig naar toe, voor boogschieten, de speeltuin of de roofvogelshow. Het hele jaar door zijn er extra activiteiten, thema weekenden. Hou de website in de gaten.

Kijk eerst op de website

Er is veel te doen en we raden dan ook aan om je bezoek van tevoren een beetje te plannen en niet te laat te arriveren. Niet alle activiteitenlocaties zijn de hele dag geopend.

Op de website van het Archeon vind je het dagprogramma en kun je goed uitzoeken wat je kunt doen en hoe laat die activiteit is.

Het hele jaar door

TIP: het Archeon is ook te reserveren voor grote groepen, verjaardagfeestjes. In de winter is er een aangepast programma met onder andere een ijsbaan!

Op de website vind je up-to-date informatie welke dagen je het park kunt bezoeken.

Activiteiten

Er is veel te doen voor kinderen die zich naar hartelust kunnen uitleven in boogschieten, kaarsen maken, vuur maken, broodjes bakken, grote (zand)speeltuin en een watervlot en zelfs varen in een boomstamkano bij de jagers/verzamelaars.

Historische figuren

En dat alles onder begeleiding van historisch uitgedoste figuranten die je heel veel kunnen vertellen over bijvoorbeeld de prehistorie of de IJzertijd. De mensen die aanwezig zijn bij de diverse activiteiten vervullen hun rol met verve en vertellen hele leerzame verhalen. Voor kinderen echt een belevenis.

De roofvogelshow is spectaculair. Het gladiatorengevecht aan het eind van de dag in de arena vinden wij niet geschikt voor de kleintjes.

Online tickets kopen is voordeliger. Voor de hond betaal je 3,50,- en parkeren ca. 7 euro. Toegang is gratis met museumjaarkaart.

Vakantie op Texel boeken
Even lekker weg

Snuffel verder

attractiepark met hond (12) cultuur en educatie (11) dagje weg hond mee (84) hond toegestaan (21) natuur (14) pretpark met hond (11) speeltuin (34) strand (11) vakantie (13) viervoetervriendelijk (51)

Abonneer op viervoetervriendelijk.com

Voeg je bij 4.203 andere volgers

Advertentie