Museum BroekerVeiling

museum broekerveiling

Op een klein uurtje van Amsterdam en een kwartiertje vanaf Alkmaar ligt een superleuk museum: het Museum Broekerveiling. De BroekerVeiling in het plaatsje Broek op Langedijk is niet zomaar een museum, het is namelijk de oudste veiling ter wereld. Hier is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan.
De museumjaarkaart is geldig bij Museum Broekerveiling.

Een gezellige beestenboel

Parkeren kun je op het parkeerterrein bij het naastgelegen winkelcentrum. In het museum ontmoet je verschillende dieren, museumhond Storm is een geweldig ontvangstcomité. Bij het diereneilanden gedeelte kun je zingen met de gillende geit, en we raden je aan appels mee te nemen voor onderweg, om de klokhuizen te geven aan museumvarkens Bram en Betty.

Educatie

Het Museum Broekerveiling is absoluut een aanrader. Er is veel te ontdekken en te doen, voor alle leeftijden. Het museum is leuk voor kinderen en voor volwassenen. Je kunt een speurtocht doen met audiotour.

Ook kun je een rondleiding reserveren als je met een groep komt. De vele vrijwilligers weten heel veel van de geschiedenis van de streek, en van het museum, heel leuk om mee te maken.

Speurtocht

Ontzettend leuk voor kinderen die al een beetje kunnen lezen, een speurtocht afgestemd op deze leeftijd. Nog niet eerder gezien!

In het museumgebouw vind je een videozaal, een zaal met diverse displays en een grote maquette van het vroegere veiling en landbouw gebied in dit gedeelte van Noord-Holland.

De Veilinghallen

Buiten is veel te beleven, onderweg naar de veilinghallen zie je de boerderij dieren, wat oude ambachthuisjes. De groentenveilinghal is dagelijks in gebruik voor museumbezoekers, iedereen kan meedoen! Bij de ingang staat een bakje water voor de viervoeters.

In de botenhallen zie je het helemaal voor je hoe het vroeger is gegaan, de veilingen. Een leuke ontdekkingstocht en een unieke ervaring! Er is een speelhoek en een kaarsenmakerij.

Boottocht

Als je het Museum Broekerveiling bezoekt, is het beste om er een hele dag voor uit te trekken. Het restaurant serveert heerlijke gerechten en je wilt natuurlijk de boottocht niet missen. De ‘kapitein’ vertelde veel over de streek, de geschiedenis en liet de kinderen het roer overnemen. Een dag om niet te vergeten.

Ay, ay, captain!

Advertenties

Het hele jaar door zijn er activiteiten in het museum. Bezoek de website van het Broekerveiling museum voor de laatste nieuwtjes. Wij hebben echt een topdag gehad!

Museum BroekerVeiling

In Noord-Holland ligt absoluut een van de leukste musea van heel Nederland!

attractiepark met hond (12) Belgie (7) buitenland (8) cultuur en educatie (11) dagje weg hond mee (84) duitsland (8) hond toegestaan (21) Landal (9) limburg (7) museum (8) museumjaarkaart (8) natuur (14) nederland (8) noord-holland (11) openluchtmuseum met hond (7) pretpark met hond (11) rcn (8) speeltuin (34) strand (11) vakantie (13) viervoetervriendelijk (51) wandelen met de hond (9) zuid-holland (7)

Advertentie