Vestingmuseum in Naarden

Vestingmuseum Naarden

In het prachtige vestingstadje Naarden, ligt het Nederlands Vestingmuseum. Het is het hele jaar geopend (behalve op maandag en enkele officiรซle feestdagen).

Speurtocht, rolstoelroute, donkere gangen

We hebben een topdag gehad, we hadden prachtig weer. Er is een rolstoelroute, wat ook handig is voor gezinnen met kinderwagens. Bij de kassa krijg je uitleg over het museum (als je wilt kun je een speurtocht doen ‘zoek de vleermuizen!”).

Het is best spannend, om door de donkere gangen te lopen, zeker als je rijke fantasie hebt. De diverse vitrines laten zien hoe vroeger de vesting werd bewaakt en natuurlijk zijn er behoorlijk wat kanonnen. Ook liggen bovenop de wallen onder de boom een stuk of 8 museumgeiten. Handig om je hond daarop voor te bereiden.

Boottochtje

Je kunt een boottochtje maken, om de stadswallen heen, je kunt zelf een kanon afschieten (wat moet je doen om de plastic fles uit het kanon te schieten?) en er is een gezellig cafetaria met een terras, waar een bakje water klaar staat voor de hond.

Vestingmuseum Naarden

Geschiedenisles

Je kunt in het museum, voor een groot gedeelte een openluchtmuseum, van het uitzicht genieten over een deel van het stadje.

In de voormalige kruitkamer kun je op kruidvaten zitten en een video bekijken over de geschiedenis van de Nederlandse waterlinies.

Als je van geschiedenis houdt, is het Nederlands Vestingmuseum absoluut een aanrader. Best cool om op de stadswallen staan en te bedenken hoe vroeger de soldaten de forten en vestingen bewaakten. Het museum heeft een volle activiteitenagenda.

  • Vestingmuseum Naarden
  • Vestingmuseum Naarden
  • Vestingmuseum Naarden
  • Vestingmuseum Naarden
  • Vestingmuseum Naarden
  • Vestingmuseum Naarden

Dagje Naarden

Het stadje Naarden is een mooi historisch plaatsje, waar ook genoeg te ontdekken valt. In het museum krijg je ook een flyer over Naarden mee.

attractiepark met hond (12) Belgie (7) bos (5) buitenland (8) cultuur en educatie (11) dagje weg (5) dagje weg hond mee (83) denemarken (5) dierenpark (5) drenthe (6) duitsland (8) europa (4) gelderland (5) geschiedenis (6) holterberg (3) hond (4) hondenblog (5) hondenbungalow (3) hond toegestaan (20) Landal (9) limburg (7) luxemburg (3) museum (8) museumjaarkaart (8) natuur (14) nederland (8) noord-holland (11) openluchtmuseum met hond (7) overijssel (6) park (3) pretpark met hond (11) rcn (8) speeltuin (34) strand (11) themapark met hond (3) vakantie (12) vakantiehuisje met hond (6) vakantie met de hond (6) Vakantiepark met hond (5) viervoetervriendelijk (50) wandelen met de hond (8) wandelen met hond (5) zomer (3) zuid-holland (7) ๐Ÿ• (6)

Advertentie