Openluchtmuseum

In het Drentse plaatsje Schoonoord ligt een prachtig openluchtmuseum genaamd Ellert en Brammert, naar de reuzen die de ingang bewaken

Een juweel om te bezoeken. Er is voor ieder wat wils. We hadden hier een heerlijke dag, er is zoveel te zien en te ontdekken. Het openluchtmuseum is geopend van april tot en met oktober.

Schoonoord is ruim 100 jaar geleden gesticht als turfstekersdorp en dit museum geeft een goed beeld van die tijd.

Ellert en Brammert
Ellert en Brammert in Drenthe

Plaggenhutten

Je vindt er plaggenhutten, huizen van toen, een kapsalon uit die tijd, een smederij, een timmerwerkplaats en zelfs een schooltje, een kerk en een snoepwinkeltje.

Alles is in de nostalgische sfeer van toen ingericht, tot in de kleinste details. Oude ambachten worden uitgeoefend.

Kunst exposities

In het grote gebouw voor op het park is een tentoonstellingsruimte waar werk van lokale kunstenaars is te zien, absoluut de moeite waard.

Ook is er een grote ruimte met natuurhistorische schatten zoals fossielen en edelstenen.

Voor dierenliefhebbers is er een dierenpanorama te bewonderen met fauna uit de omgeving en zijn er herten, kippen en schapen.

Puzzeltocht

Kinderen kunnen een puzzeltocht doen. Parkeren is gratis. Het park is mooi aangelegd en heel schoon.

Voor eten en drinken kun je terecht achterin het park in een oude boerderij die is omgetoverd tot restaurant met een groot terras. Daar is ook een speeltuin.

Op de website van Ellert en Brammert openluchtmuseum vind je meer informatie over het park. Een absolute aanrader, met TOPDAG garantie. Zeer betaalbaar en een heerlijk dagje weg, hond mee!

Het museum is deels rolstoeltoegankelijk, niet alle huisjes zijn bereikbaar of toegankelijk met een rolstoel. Er zijn wel invalidentoiletten en bij de kassa zijn rolstoelen te leen (graag reserveren).

Meer dagjes weg

attractiepark met hond (12) Belgie (7) buitenland (8) cultuur en educatie (11) dagje weg hond mee (83) duitsland (8) hond toegestaan (20) Landal (9) museum (8) museumjaarkaart (8) natuur (14) nederland (8) noord-holland (11) pretpark met hond (11) rcn (8) speeltuin (34) strand (11) vakantie (12) viervoetervriendelijk (50) wandelen met de hond (8)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s