Phantasialand

Phantasialand in Bruel, Duitsland – honden welkom, ook in het Matamba Hotel

We gaan even de grens over, naar Phantasialand. Een overzichtelijk pretpark, schoon en ruim opgezet. Veel te beleven voor jong en oud, met name achtbaanliefhebbers zullen hier een topdag beleven!

Het is dichterbij dan je zou denken. Wij vinden het een super pretpark. Alle ingrediรซnten voor een topdag zijn aanwezig, snelle achtbanen voor de grote kids, rustige bootjes voor de kleintjes (walsende bloemenboten) en veel themagebieden: Africa, Berlin, China Town, Fantasy, Mexico en Mystery.

Live entertainment, horeca

Op straat vind je veel artiesten. Er is voldoende horeca (veel in de categorie ‘ongezond’ en vooral veel chocola en suiker). Het is aan te raden een rugzak gezonde snacks mee te nemen.

Kerstsfeer – Wintertraum

In de winter is het park nog magischer – alle lichtjes, en de prachtige kerstdecoraties … dat was echt genieten!

Tijdens de donkere maanden (tot mid januari) is Phantasialand omgetoverd tot Wintertraum. Er is ook een kerstmarkt.

Parkeren

LET OP: parkeren is niet in eigen beheer. Je kunt alleen contant betalen. Dit jaar is dat 6 euro. Neem voldoende cash mee. In het park is 1 geldautomaat (dichtbij de zweefmolen boven de fontein).

Qua stijl kan Phantasialand makkelijk meten met Disneyland Parijs. Je waant je in een andere wereld. De themagebieden zijn heel mooi ingericht. De waterfonteinen die onverwachts uit de grond komen zorgen voor veel plezier op een warme dag.

Er zijn veel bankjes en schaduwplekjes om even te kunnen wachten met je hond. Bij de shows (binnen) zijn honden niet toegestaan (met uitzondering van assistentiehonden natuurlijk).

Honden op het park

Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan in het park. Honden zijn niet toegestaan in shows, restaurants en attracties. Een uitzondering hierop vormen geleidehonden, deze zijn toegestaan in restaurants en shows. Hondenrassen die volgens de wetgeving van Noordrijn-Westfalen als gevaarlijk geclassificeerd zijn, zijn niet toegelaten in Phantasialand. Daaronder vallen de volgende rassen en kruisingen ervan: American Staffordshire Terrier, Bull Terrier, Pit Bull Terrier en Staffordshire Bull Terrier.”

Honden zijn tevens toegestaan in Hotel Matamba. U dient hiervoor een aparte reservering te maken via onze hotline. Per kamer wordt een schoonmaaktoeslag van โ‚ฌ15 berekend. Het aantal beschikbare kamers voor personen met honden is beperkt. Geleidehonden zijn in alle hotelrestaurants toegestaan.” (website Phantasialand)

Advertenties

Geluid en hondenoren

Een pretpark is natuurlijk geen natuur/stiltegebied. Bij sommige attracties/shows kan het geluid vrij hard zijn. Niet elke hond is daaraan gewend. Hou rekening met je hond, en met wat hij kan verdragen. Ook kan het vrij druk zijn in pretparken. Ga er alleen heen als je hond hieraan gewend is.

Phantasialand in beeld

Advertenties

attractiepark met hond (12) cultuur en educatie (11) dagje weg hond mee (84) duitsland (8) hond toegestaan (21) Landal (9) museum (8) natuur (14) noord-holland (11) pretpark met hond (11) speeltuin (34) strand (11) vakantie (13) viervoetervriendelijk (51) wandelen met de hond (9)

Advertentie