Wat hebben we genoten!

Een ding is zeker, een weekend is veel te kort. Er valt zoveel te beleven en ontdekken in deze prachtige omgeving. Op het park zelf is van alles te doen, er is een binnenzwembad, een minigolf baan, een springkussen, een hondenparcours en een restaurant. De receptie is gevestigd in het parkwinkeltje.

De hondenbungalows staan op een heuvel, het park is vrij groot en uitgestrekt. Beneden zijn er ook cabins aan het riviertje.

De foto’s geven een goede sfeerimpressie. Het welkom is hartverwarmend, met een verrassing voor de hond, een comfortpakket in het huisje (aanrader!) en de medewerkers bij de receptie spreken Nederlands.

Lees verder onder de fotogalerij: tips voor een dagje weg in de omgeving

In het huisje is een hondenmand, een hondenhanddoek, drink- en etensbak. In het winkeltje allerlei speelgoed, riemen en hondenvoer.

Bekijk hier de Last Minutes Landal Wirfttal (kies Duitsland en In de bergen)

De tuin is afgezet met een hoog hek, er is een hondendouche buiten, naast de voordeur en er is ook een hondendouche onderaan de heuvel, dichtbij de receptie.

Restaurant en speelhal

Het weer zit niet altijd mee, zeker niet in de donkere maanden. Gelukkig is het restaurant geopend (ga niet te laat) en eronder is een bijzonder grote speelhal, waar kinderen vanaf een jaar of 8 zich uren kunnen vermaken. De allerkleinsten hebben hun eigen buffet.

Tips: wat kun je doen in de omgeving

Phantasialand is drie kwartier rijden van het park

In dit bekende pretpark zijn viervoeters welkom. Sommige attracties maken veel lawaai, je hond moet daar natuurlijk wel tegen kunnen. Het is erg groot, er zijn genoeg rustige plekjes te vinden. Neem contant geld mee, om te parkeren (service is niet van het park) en voor de zekerheid. Niet alles gaat daar met contactloos betalen.

Het Eifelpark is een klein uurtje rijden van het park

Een geweldig park om te bezoeken. Het Eifelpark is heel erg groot. Het is in feite een dierenpark en een pretpark. Tijdens de wintermaanden is het amusementsgedeelte gesloten. Als je met kleinere kinderen gaat, breng een buggy mee.

Wat te doen op 30 minuutjes rijden

In de directe omgeving vind je het Adler- und Wolfspark, waar je adelaars en wolven (grootste wolvenpopulatie in Europa, volgens de buren op het park) kunt zien. Het ligt in Pelm, op een half uurtje rijden.

Een half uurtje de andere kant op, vind je het park Kakushรถhle, waar je terug gaat in de tijd. Grotten, geschiedenis (van Neandertalers tot de Kelten), natuur …

Advertenties

Natuurcentrum Eifel, ook half uurtje rijden, in Nettersheim, is een aanrader voor fans van fossielen, archeologie en geologie. Elke zondag organiseren ze belevenisdagen. En je kunt er heerlijk wandelen.

Een ander park, ook half uurtje rijden, wat je eigenlijk niet mag missen is het Greifvogelstation en Wildfreigehege Hellenthal.

attractiepark met hond (12) buitenland (8) cultuur en educatie (11) dagje weg hond mee (83) duitsland (8) hond toegestaan (20) Landal (9) museum (8) museumjaarkaart (8) natuur (14) noord-holland (11) pretpark met hond (11) rcn (8) speeltuin (34) strand (11) vakantie (12) viervoetervriendelijk (50) wandelen met de hond (8)

Abonneer op de blog

Voeg je bij 4.202 andere volgers