Darby the California dog

Meet Darby, the Irish Setter prince

Darby lives in California, United States.

Hello everyone! I’d like to introduce you to my shadow, and best buddy in life.

Meet Darby Gill Kiss Hamelock.

Born June 19th, 2014. I got Darby from his breeder on the day he turned 3 months old. He has been my ever faithful companion since. We have gone on many adventures together.

The hunter

I taught him how to hunt pheasant before he was a year old. His first season was finished before his 1st birthday. So prolific a hunter he is, he finished that first year with just under 50 birds!

I guess that may have come from his 48 year pedigree. Yes, Darby is kinda like a Prince among his Irish Setter cousins. He is a pretty spoiled boy. One of his favorite places to be is a place called “It’s” beach in Santa Cruz, California. He runs the nearly half mile beach all day chasing the shore birds back and forth, and playing with all the other dogs on the off leash dog beach. He is very well behaved with all other animals, (minus those of the feathered verity) Lol. And most humans. He has a great sense of truly bad people and I trust that unwaveringly!

The traveler

He has been all over California, and Nevada. Those who know him generally ask me where he is before even saying hello to me! Not an often occurrence, being he is usually always at my side. He is very opinionated as well. To great delight to onlookers who witness him telling me why he should be able to do what I just told him not to do.

The Irishman

He is also a true Irishman, he will knock my Guinness Stout over to drink what he can until I grab it back from him! He does have super doggy self control too, I can put fresh burgers in a bag in the truck then leave him in there (windows down of course) and go into another store. Upon return the bag is right where it was UNTOUCHED!

So if your ever in the lookout for a super great pup, my I suggest looking into getting an Irish Setter?

The phrase I here most is “You just don’t see them around any more”. That’s a shame, because I wouldn’t trade my boy for all the tea in China. Thanks for giving us a look!

Sincerely, Don C Hamilton (aka Darby’s daddy)

Let op: alle foto’s hebben copyright en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt. Als je een foto wilt gebruiken, neem eerst dan contact met ons op.

Vertaling

Hallo allemaal!

Ik wil je graag voorstellen aan mijn schaduw, en beste vriend in het leven. Ontmoet Darby Gill Kiss Hamelock. Geboren op 19 juni 2014. Ik kreeg Darby van zijn fokker op de dag dat hij 3 maanden oud werd. Sindsdien is hij mijn trouwe metgezel. We hebben samen veel avonturen beleefd. Ik leerde hem hoe hij op fazanten moest jagen voordat hij een jaar oud was.

Zijn eerste seizoen had hij al meegemaakt voor zijn eerste verjaardag. Zo productief de jager die hij is, hij eindigde dat eerste jaar met iets minder dan 50 vogels! Ik denk dat deze jachthond vaardigheden misschien afkomstig zijn van zijn 48-jarige stamboom. Ja, Darby is een beetje als een prins onder zijn Ierse Setter neven en nichten. Hij is een behoorlijk verwende jongen.

Een van zijn favoriete dagjes weg is naar is een plek genaamd “It’s”, een strand in Santa Cruz, CaliforniΓ«. Hij rent de hele dag over strandje (ongeveer 700 m) heen en weer en achtervolgt de kustvogels, speelt met alle andere honden op het hondenstrand. Hij is zeer goed met alle andere dieren, (minus die gevederde vrienden). Lol. En de meeste mensen.

Hij heeft een geweldig gevoel voor echt slechte mensen en dat vertrouw ik voor 200%! Darby is overal in CaliforniΓ« en Nevada geweest. Degenen die hem kennen vragen me in het algemeen waar hij is voordat ze zelfs hallo tegen mij zeggen! Gebeurt niet vaak, omdat hij meestal altijd aan mijn zijde staat.

Darby is ook zeer eigenwijs. Tot grote vreugde van de toeschouwers die hem zien vertellen waarom hij zou moeten kunnen doen wat ik hem juist zei niet te doen. Hij is ook een echte Ier, hij zal mijn Guinness Stout omver gooien om te drinken wat hij kan totdat ik het van hem terugneem.

Wat hij ook heel goed kan is super doggy zelfbeheersing. Ik kan verse hamburgers in een tas in mijn truck stoppen en hem daar dan achterlaten (ramen naar beneden natuurlijk) en naar een andere winkel gaan. Bij terugkomst bevindt de tas zich precies op de plek waar hij was, onaangeraakt.

Dus als je ooit op zoek bent naar een super geweldige pup, stel ik voor om een ​​Ierse setter te kopen. Wat ik vaak zeg tegen de mensen “Je ziet ze gewoon niet vaak meer”. Dat is jammer, want ik zou mijn jongen niet inruilen voor alle thee in China. Bedankt voor het lezen!

Groeten, Don.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s