Bij de meeste dierentuinen zijn honden niet toegestaan in Nederland. In omringende landen als Duitsland, Denemarken, Luxemburg en Belgiรซ kan het vaak wel.

Check altijd even de website van een dierentuin. In ons land mogen de viervoeters mee naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen en in DierenPark Amersfoort. Scroll naar beneden voor dierentuinen in het buitenland.

  • Dierenpark Amersfoort
  • dierenpark amersfoort
  • Dierenpark Amersfoort dagje weg hond mee
  • Dierenpark Amersfoort dagje weg hond mee
  • Dierenpark Amersfoort dagje weg hond mee
  • Dierenpark Amersfoort dagje weg hond mee
  • Dierenpark Amersfoort dagje weg hond mee
  • Dierenpark Amersfoort dagje weg hond mee

Dierentuin app

De website is heel uitgebreid, zo vind je er heel veel informatie over de dieren, leuke filmpjes.

DierenPark Amersfoort is heel servicegericht. Zo vind je op de website informatie over toiletten, rolstoeltoegankelijkheid, buggyverhuur en de aanwezige winkels en speeltuinen.

Je vindt overal wel drinkbakjes voor de hond en er staat heel duidelijk aangegeven bij enkele dierenverblijven – zoals bij de vogels vlak voor het Dinobos – waar de hond even buiten moet wachten. Ook is er richting de uitgang een hondenpad.

Er is een treintje voor kleine kinderen, en en hele grote speeltuin, met paarden carrousel en een baan met auto’s.

We geven absolute topgarantie voor een dagje DierenPark Amersfoort!

TopParken Zomer in Nederland

Deze dierentuin heeft iets unieks als buurpark: een echt Dinobos!

Er is een kabelbaan en een tent waar je dinobotten kunt opgraven. Ook kun je een foto mailen van jou en een Dino naar je vrienden en natuurlijk heel veel dino’s ontdekken.

Elke keer weer een feestje, als je dinofans in huis hebt.

de Kabouterhut restaurant Amersfoort

Pannekoeken en patatjes

Bij het naastgelegen (pannenkoeken)restaurant De Kabouterhut zijn honden ook welkom. Ze zijn elke dag geopend en hebben voldoende plaatsen. Binnen en buiten.

Niet elke hond kan mee naar een dierentuin

Sommige honden zijn angstig, of juist een tikje te enthousiast en dan is de combinatie met de wilde dieren niet optimaal. Als het niet echt prettig is voor jouw hond, doe het dan niet, kies een andere viervoetervriendelijke dagtrip op onze site. Er zijn er genoeg.

Bedenk dat hun reukvermogen veel sterker is dan het onze en als een hond niet van pup af aan gewend is aan een dierentuin, adviseren we goed naar je hond te kijken hoe hij reageert op de dieren. Een keertje proefdraaien is aan te raden, als het wel goed gaat is een jaarabonnement een heel goed idee.

Dierenpark Amersfoort dagje weg hond mee

Dierentuinen in het buitenland ๐Ÿพ dagje weg hond mee

Viervoetervriendelijk – we hebben het gecheckt en we zijn er geweest

veluwe

Parc Merveilleux – Luxemburg

Eifelpark – Duitsland

Allwetter Zoo Mรผnster – Duitsland

Givskud Zoo – Denemarken (dierenpark, safaripark en dinopark)

Heerlijke vakantieparken in Nederland, Belgiรซ en Duitsland

attractiepark met hond (12) buitenland (8) cultuur en educatie (11) dagje weg hond mee (83) duitsland (8) hond toegestaan (20) Landal (9) museum (8) museumjaarkaart (8) natuur (14) noord-holland (11) pretpark met hond (11) rcn (8) speeltuin (34) strand (11) vakantie (12) viervoetervriendelijk (50) wandelen met de hond (8)