Veluwe


Het wildpark ’t Aardhuis ligt op de Veluwe, goed verstopt in de bossen. Een bezoek biedt absolute TOPDAG garantie voor natuurliefhebbers. Er is veel te zien zowel in het bos als in het museum.

Kroondomein

Een viervoetervriendelijke dag in het wildpark kan er zo uit zien: eerst een kopje koffie op het terras, of binnenlopen bij de kadoshop waar je geweien kunt kopen die de herten op het Kroondomein jaarlijks afwerpen. (wij hebben er ook een!)

Hoe cool is dat? Dan een wandeling in het bos van Kroondomein het Loo. Wie weet kom je de koning tegen … Onderweg zie je onder andere herten en everzwijnen. 100% garantie op het zien van dam- en edelherten.

Wildpark t Aardhuis
Wildpark t Aardhuis

Rondleiding met de boswachter

Als je wilt kun je een rondleiding (met een groep) van de boswachter krijgen. Een korte wandeling is prima te doen met een kinderwagen. Voor kinderen die kunnen lezen is er een speurtocht. Vanaf 13 jaar is de toegang tot wildpark 2 euro pp.

Bezoekers tips

Het Aardhuis organiseert diverse (groeps) activiteiten zoals:

  • Natuurwandelingen met gids voor groepen en of gezinnen.
  • Puzzeltochten voor het hele gezin
  • Verkoopdagen afwerpstangen en geweien
  • Workshop fotografie in de natuur
  • Thematische wandelingen, vliegend hert, paddenstoelen enz.

Bezoek de website van het Aardhuis voor meer en actuele informatie.

Jachthuis

Naast alle buiten activiteiten is er ook van alles te zien in het museum, dat gevestigd is in het originele jachthuis van koning Willem III.

Het ziet er indrukwekkend uit, overal jachttrofeeΓ«n en kamers ingericht zoals het er uitzag in de tweede helft 19e eeuw. Er is een interessante tentoonstelling voor kinderen die spelenderwijs veel kunnen leren over de natuur.

Helaas zijn honden in het jachthuis niet meer toegestaan na een aantal vervelende incidenten.

attractiepark met hond Belgie bos buitenland cultuur en educatie dagje weg dagje weg hond mee denemarken dierenpark drenthe duitsland europa gelderland geschiedenis holterberg hond hondenblog hondenbungalow hond toegestaan Landal limburg luxemburg museum museumjaarkaart natuur nederland noord-holland openluchtmuseum met hond overijssel park pretpark met hond rcn speeltuin strand themapark met hond vakantie vakantiehuisje met hond vakantie met de hond Vakantiepark met hond viervoetervriendelijk wandelen met de hond wandelen met hond zomer zuid-holland πŸ•