Melle de Friese stabij

Deze maand het verhaal van Melle. Een bijzondere hond die terecht kwam in het midden van het land.

In januari 2019 kregen we gezinsuitbreiding: een hond!

Zelf heeft niemand in ons gezin ooit een hond gehad.

Melle puppy
puppy tijd

4 jaar vragen, mogen we een hond?

Mijn man en 2 van mijn 3 kinderen vragen al 4 jaar om een hond. Ik heb het al die tijd kunnen tegenhouden, maar op een zwak moment ben ik toch gezwicht. Voordat ik het wist was het op marktplaats een hondje besteld.

Vrienden van ons hadden ook net een Friese stabij in huis en toen begonnen de gesprekken over welke hond dan, welk ras, hoe groot … ik wilde graag een golden retriever, mijn man een Deense dog of een andere megahond.

We werden het samen eens over de Friese stabij.

Melle thuis

De eerste keer ben ik alleen gaan kijken, want ik wist, wanneer ik de anderen mee zou nemen, ik niet meer terug kon. En een hond hebben, hoe doe je dat? Niemand in onze familie had ervaring met een hond in huis.

Direct verkocht

Daar aangekomen zag ik meteen welk hondje ik wilde en toevallig genoeg was dit ook het enige hondje dat nog over was. Een week later nam ik de kinderen mee om ons nieuwe familielid te gaan bewonderen, zij waren net als ik direct verkocht aan hem.

Melle slaapt

Een hond huis, voor mij zou dat dan neerkomen op 1 x per dag (doordeweeks) de hond uitlaten. Man en kinderen wilden een hond, zij gaan aan de wandel met Melle, dacht ik toen. We wonen in Bussum, dichtbij de hei en de bossen en er wonen ook opvallend veel mensen met honden.

Melle in het bos

Melle en ik

Omdat ik niet erg veel van honden af wist, heb ik veel geleerd, door Melle. Ik had geen enkel idee en wist dus niet dat Melle mij direct als baasje ging beschouwen, overal zou volgen en het liefst bij mij wilde zijn.

Ik ben altijd thuis, en had vanaf de eerste dag bij ons thuis alle tijd om aan Melle te wennen, en hij aan mij. Ik ben gek op Melle en kan eigenlijk niet een dag zonder hem!

Altijd overal mee naar toe

Dus nu neem ik Melle overal mee naar toe, want dat wil hij zo graag. En hij is makkelijk te hanteren. Hij is een rustig lief hondje die gewoon graag in je buurt is. Iedereen is gek op hem en geen een kindje is bang voor hem.

We zijn al met hem op vakantie geweest in Friesland en ook een dagje naar Ouwehands Dierenpark. WE love MELLE!

ouwehands dierentuin met hond
Vakantie Veluwe

attractiepark met hond (12) cultuur en educatie (11) dagje weg hond mee (83) duitsland (8) hond toegestaan (20) Landal (9) museum (8) museumjaarkaart (8) natuur (14) noord-holland (11) pretpark met hond (11) rcn (8) speeltuin (34) strand (11) vakantie (12) viervoetervriendelijk (50) wandelen met de hond (8)

Abonneer op onze blog

Voeg je bij 4.202 andere volgers