Knut, een Spaanse cutie

Dit is Knut, gevonden in een greppel

Knut woont in Spanje bij 2 andere honden

Mag ik jullie voorstellen aan Knut, bijna 2 jaar oud en gevonden in een greppel op het Spaanse platteland. Moederziel alleen, vol met teken en groene verf, had hij de aandacht getrokken van mijn man.

Hij was in de greppel gevallen en kon er niet zelf uit komen. Die dag veranderde het leven van dit hondje voorgoed. Hij paste precies op 1 hand, zo klein was hij.

Onweerstaanbaar

Zoals de meeste pups was hij onweerstaanbaar en oh zo schattig. Hij bleek pas 4 weken oud te zijn, een vuilnisbakkie van de Spaanse β€˜campo’. Geen idee welk ras het was of hoe groot hij zou worden.

Maar dit hondje verdiende natuurlijk een tweede kans dus namen we hem op in ons huishouden. We hadden reeds 2 Spaanse honden geadopteerd en met hen kon hij mooi socialiseren en een goede basis mee krijgen.

Inmiddels is het een fantastisch stel honden geworden. Er is nooit gedoe onderling, ze respecteren elkaar en geven elkaar de ruimte. Ze delen elkaars eten, slaapplekken en knuffels met de baas.

spaanse hondjes simone

Agility is fun

Knut gaat wekelijks naar de hondentraining waar we gehoorzaamheid trainen maar ook agility doen.

Het is fijn om ook 1 op 1 contact met je honden te hebben in een huishouden met meerdere honden.

Het zijn tenslotte allemaal verschillende rassen met hun eigen karakters en behoeften. Knut kan zijn energie goed kwijt bij speelmaatje Mazzel, onze American Stafford.

Het favoriete spelletje is om elkaar op te jagen en keihard achter elkaar aan te rennen.

Oren en ego: GROOT

Met zijn enorm grote oren, is Knut een heel goede waakhond gebleken. Niet dat hij indruk maakt op een ander, maar hij hoort het vaak wel als eerste. Nou heeft ie daar sowieso wat mee, want hij staat graag vooraan. Zo klein als hij is, zo groot is zijn ego.

Maar Knut is vooral een heel grappig hondje, altijd vriendelijk naar andere mensen en honden. Met zijn charmes wikkelt hij iedereen om zijn vinger. Inclusief zijn baasje. Nee, die Knut heeft het zo slecht nog niet!