Een magisch park – oase van rust

In Arcen, omgeving Venlo, ligt het prachtige, magische park Kasteeltuinen Arcen

Bretagne vakantie

Limburgs landschap

Stichting Limburgs Landschap heeft zichzelf overtroffen met deze parel van rust. Absolute topdag garantie voor liefhebbers van natuur met een snufje cultuur.

Het kasteel is mooi om te bezoeken, niet al te groot en er zijn wisselende exposities van kunstenaars.

Fonteinen en watervallen

De kasteeltuinen zijn prachtig ingericht. Door de vele fonteinen en watervallen waan je je permanent in een oase van rust. De prachtige bomen, planten en bloemen zijn een feestje voor iedere fan van groen.

Het is zo groot, dat je altijd een rustig plekje kunt vinden, zelfs op drukkere dagen.

In de oranjerie is een winkel en verspreid over het park vind je een aantal horeca gelegenheden. Informeer bij de entree welke geopend zijn die dag.

Parkeren kan op het grote terrein aan de overkant van de entree.

Koekjes

In het koetshuis worden honden verwelkomd met vers water en hondenkoekjes!

Voor alle evenementen en activiteiten kunt u terecht op de website van Kasteeltuinen Arcen. In de zomer zijn er veel exposities. Je kunt rondleidingen (ook voor groepen) boeken, een speurtocht voor kinderen kun je ophalen bij de receptie of je gewoon laten verrassen door de vele kleuren en geuren en het enorm grote terrein.

Kunst

De prachtige tuinen lenen zich uitstekend voor kunstexposities. Je vindt er dan ook veel beelden en andere kunst. Regelmatig zijn er evenementen waarbij kunst centraal staat, een mooiere locatie kun je bijna niet bedenken!

TIP: Neem je camera mee

Kasteeltuinen Arcen is prachtig in elk seizoen, de zomer is wel de kleurrijkste van alle seizoenen. Ga een dagje op fotosafari, en leg de mooiste momenten vast! Honden fotograferen is best moeilijk, een hele mooie achtergrond helpt je daarbij.

Snuffel verder

attractiepark met hond (12) cultuur en educatie (11) dagje weg hond mee (83) duitsland (8) hond toegestaan (20) Landal (9) museum (8) museumjaarkaart (8) natuur (14) noord-holland (11) pretpark met hond (11) rcn (8) speeltuin (34) strand (11) vakantie (12) viervoetervriendelijk (50) wandelen met de hond (8)


Ontvang nieuwe blogs in je inbox

Advertentie